Wanneer en hoeveel?

Wind op zee is een stuwende kracht achter de energietransitie die we als Nederland nastreven. Maar hoeveel windparken zijn er nodig en wanneer worden die gebouwd?

De periode tot en met 2030 richtte zich tot nu toe op de doelstelling uit het Klimaatakkoord om in 2030 jaarlijks 49 terrawattuur aan windenergie van zee te produceren. Maar in 2022 is het doel voor 2030 verder aangescherpt. Wat betekent dat voor wind op zee?
Meer informatie over windenergie op zee rond 2030

In 2050 zal windenergie op zee een substantiële energiebron zijn om de CO2-uitstoot van onze economie naar nul terug te brengen. Wat is daarvoor nodig in de periode tussen 2030 en 2050?
Meer informatie over windenergie op zee na 2030

Doorverwijzingen

Nederlandse aanpak

Waarom is windenergie op zee nodig? Wat zijn de doelen en hoe zorgt de Rijksoverheid ervoor dat doelen worden gehaald?

Noordzee

Over hoe de Rijksoverheid de Noordzee beheert en hoe de ruimte op de Noordzee is verdeeld. Wat op de Noordzee kan en mag, en welke regels en voorwaarden daarvoor gelden.

Innovatie

Innovatie, ontwikkeling (internationale) samenwerking en opleidingen zijn belangrijk om de kosten van wind op zee omlaag te krijgen en biedt daarmee economische kansen.

Werk en scholing

De windsector biedt perspectieven voor mensen die willen werken in de wind. NWEA is de verbinder binnen de sector en koppelt relevante partijen aan elkaar binnen de sector.

Veelgestelde vragen

Op deze website vindt u veel informatie over Wind op zee. Vindt u niet wat u zoekt? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.